Wat doet een consulent seksuele gezondheid?

Een consulent probeert samen met de cliënt(-en) helder te krijgen wat de problemen zijn, om vervolgens in overleg tot een oplossing te komen. Soms – vooral wanneer het de lichamelijke aspecten van seksualiteit betreft – gaat het om praktische vragen, bijvoorbeeld over vrijen na een grote operatie of een ongeval. Maar het kan ook om meer persoonlijke vragen gaan, waarbij misschien sociale of relationele conflicten een rol spelen. Een consulent is opgeleid om op een open, onbevangen en onbevooroordeelde manier te kijken en te luisteren, en advies te geven bij vragen, onvrede en problemen over seksualiteit, intimiteit en seksualiteitsbeleving.

U kunt zich uitsluitend via het contactformulier op deze website aanmelden voor een kennismakings- of behandelgesprek.

Tarieven voor counseling

Kantoor

Tarieven voor gesprekken:

  • Kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten is gratis
  • Behandelgesprek (individueel of met partner) kost € 70,00
Wanneer het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kom ik eventueel bij u thuis of in de instelling waar u verblijft. Hiervoor reken ik geen extra kosten, wanneer het gesprek plaatsvindt in de gemeentes Steenwijkerland of Meppel.
De behandeling door een consulent seksuele gezondheid wordt niet vergoed door de Zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering, dus uw eigen risico wordt ook niet aangesproken. Alleen therapie bij een seksuoloog NVVS komt voor vergoeding in aanmerking, zie www.nvvs.info

Gerealiseerd door Coding Agency.